Når du skal have nye gardiner i din bolig, er det vigtigt, at du vælger de helt rigtige gardiner. Du kan få mange forskellige typer af gardiner, men ikke desto mindre kan det være svært at vælge. Herunder følger en guide, som du kan lade dig inspirere af, når du skal vælge gardiner til boligen.

Vælg skræddersyede gardiner eller standardmål

Det første, du skal gøre, når du skal have nye gardiner til din bolig, er at måle dine vinduer. Hvis dine vinduer har standardmål, så er det forholdsvist nemt at vælge gardiner. Har du derimod gardiner med særlige mål i din bolig, så kan det være vanskeligt at købe gardiner med standardmål, og derfor skal de typisk fremstilles efter bestilling.

Passer gardinet ikke til vinduets form, så vil de ikke kunne dække ordentligt for solen, og dét kan betyde, at dine gardiner ikke opfylder det konkrete behov, du har. Samtidig er det en klassisk fejl at montere gardinet uden på vinduets ramme, hvilket kan betyde, at du kommer til at gemme vinduet væk.

Få besøg af en gardinbus

Det er en god idé at gøre brug af et af de tilbud, som mange gardinfirmaer har, der går ud på, at de kommer ud til din bolig med en gardinbus. Du kan eksempelvis gøre brug af en gardinbus Nordsjælland, hvis du ønsker at se de mange forskellige prøver på gardiner, før du træffer den endelige beslutning.

Det giver dig mulighed for at se, hvordan det specifikke stof og den specifikke gardintype passer ind i din bolig, før du låser dig fast på én bestemt model. Det er samtidig en god løsning, hvis du er i tvivl om, hvilken type gardin der passer ind i netop din bolig. Samtidig kan du få hjælp til at træffe den rigtige beslutning af en professionel montør.

Vælg den rigtige type af gardin

Du kan få mange forskellige former for gardiner, og det er vigtigt, at du vælger den rigtige type. Først og fremmest bør du overveje, hvilken funktion gardinet skal have. Skal det eksempelvis skærme helt af for solen, så er det nødvendigt, at du vælger et gardin med mørklægningsfunktion, som kan holde solens stråler ude.

Skal du vælge gardiner til stuen, er det ikke nødvendigt, at alt sollys kan holdes ude. Her er det i stedet en mulighed at vælge semi-transparente gardiner, som blot skygger en smule for solen, så der stadig er lysindfald. Herudover bør du vælge den samme type gardin til hele boligen, så vidt det er muligt.

Find en gardinbus i Holbæk her.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!